Ta kontroll över ditt bolån.

Vanliga Frågor och Svar

brandi-redd-122054-unsplash.jpg
 

Vi Hjälper Dig Gärna!


När kommer mitt lån att utbetalas?

Till en början har vi valt att hantera en mindre grupp kunder. I denna grupp ingår enbart personer med max belåning på 2 500 000 SEK för hushåll med en person sökande och 5 000 000 SEK för de som har medsökande, samt kunder med en belåningsgrad under 50%.

På grund av väldigt många ansökningar kommer det dock ta tid innan vi kan hjälpa alla som uppfyller kraven för denna grupp av människor, men vårt arbete för att börja flytta dessa lån sker under juni månad. När detta har gjorts kommer resterande lån att flyttas så fort möjligheten för oss att göra det finns.

 

Faller mitt bolån under nya amorteringskraven? 

Vi tar full hänsyn till  amorteringskravet och med en lägre ränta finns utrymme att amortera mer. Du kan även läsa mer om de nya amorteringskraven här.

 

Vad är er ränta respektive effektiva ränta?

Vår befintliga ränta är 0,95% under en bunden period på tre år. Vår effektiva ränta är 0,96%.

 

Hur fungerar ansökningsprocessen?

Att flytta ditt bolån till oss är enkelt.

1. Anmäl dig genom att skriva in din kontaktinformation på vår startsida. Därefter återkommer vi till dig inom ett par veckor.

2. När vi har kontaktat dig kan du skapa ett konto hos oss med ditt Mobila BankID.

3. Vi inhämtar dina bolåneuppgifter och din hushållsinformation. Eventuell komplettering av information kan tillkomma i efterhand.

4. Du får ett kreditbeslut med all information om vårt erbjudande. Om du väljer att acceptera vårt erbjudande, ska dokument som du får av oss skrivas ut, signeras och postas tillbaka. Därefter flyttar vi ditt bolån åt dig.

 

Kan min förälder stå som medsökande?

Ja, din förälder kan stå som medsökande på ditt bolån.

 

 

 

 

 

Har ni några uppläggningsavgifter?

Nej, vi har inga uppläggningsavgifter eller ansökningskostnader.

 

Varför måste jag logga in med mitt Mobila BankID?

Vi har valt att använda oss av verifiering via Mobilt BankID då det är det säkraste sättet att verifiera sin identitet på nätet.

 

när tas en kreditupplysning?

En kreditupplysning tas inför ett kreditbeslut. Vår kreditbedömning fungerar på samma sätt som andra aktörers. Dock har vi effektiviserat den genom att göra den digital och automatiserad. 

 

Hur hanterar ni mina personuppgifter?

Vi följer lagen om banksekretess, PUL och hanterar alla kunders personuppgifter på ett säkert vis. Vi förmedlar aldrig dina personuppgifter vidare utan ditt samtycke.

 

Vad händer efter tre år?

Vi kommer att kontakta dig i god tid före bindningstiden löper ut. Beroende på din situation diskuterar vi vilken ny bindningstid du önskar alternativt om du önskar att flytta ditt bolån till en annan aktör. Exakta villkor kommer i form av EU faktablad och allmänna villkor före ett kreditbeslut tas. Löptiden är 40 år.

 

Om jag accepterar ert erbjudande, behöver jag flytta alla mina konton till er?

Vi har specialiserat oss på bolån, därför om vårt erbjudande accepteras av en blivande kund, flyttas inte något annat än bolånet till oss.

 

Ger ni ut lånelöften?

Vi på enkla.com jobbar enbart med befintliga bolån. Vid behov av ett lånelöfte hänvisar vi till annan aktör.

 

Vid ytterligare frågor får du gärna kontakta oss.